2022-05-16 09:03:38• hírek • Bede Emőke

Gyárat vásárolt Szatmárnémetiben a De’Longhi

Képünk illusztráció.
Képünk illusztráció.

Minden bizonnyal olvasóink között is sokan vannak olyanok, akiknek konyhájában egy De’Longhi márkájú kávéfőző csorgatja ki reggelente a feketét, ám valószínűleg hamarosan nem ez lesz az egyetlen kapcsolatunk a háztartási gépek gyártásával foglalkozó olasz céggel. A Ziarul Financiar ugyanis arról ír legfrissebb cikkében, hogy a De’Longhi megvásárolt egy gyárat Szatmárnémetiben.

A gazdasági lap tájékoztatása szerint a cég Kolozs és Bihar megye után Szatmárban is megveti a lábát, és a megyeközpontban megvásárolt gyárral egy újabb kávégépgyártó üzemet szeretnének létrehozni az országban. Amint azt Carmen Petcu, a cég romániai leányvállalatának főigazgatója elmondta, a gyárat, melyben egyébként aktív termelés már nem folyt, 2022 februárjában vásárolták meg. Egy 50.000 négyzetméteres ipari épületről van szó, melynek gyártásra való előkészítése jelenleg is zajlik, maga a termelési folyamat pedig várhatóan 2023-ban indul be. Petcu szerint a gyártási kapacitás teljes egészét a márka automata kávégépeinek rendelik alá.


Az új gyár létrehozásához a De’Longhinak kb. 28 millió eurót kell befektetnie, melynek felét állami támogatásból teremtik elő. Az utóbbi forrásból származó összegből egyébként az automatizálást, a digitalizálást és a műszaki fejlesztést fogják fedezni. A szatmári gyár előreláthatólag 375 embernek biztosít majd munkahelyet.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: